duminică, 4 decembrie 2011

Spune NU eutanasierii cainilor!

 Nu inteleg cum de "cineva" are dreptul de a decide soarta altcuiva - fie ca este om sau animal, copac, extraterestru sau mai stiu eu ce. Cine va da dreptul de a omori? Mai intai distrugem natura, salbaticia, habitatul animalelor, iar apoi le omoram pentru ca nu le vrem pe strazile oraselor? Aceeasi soarta o va avea fiecare animal de pe planeta asta mai devreme sau mai tarziu. 
 Oare nu ne intrebam ce inseamna eutanasiere!
http://dexonline.ro/definitie/eutanasia

  EUTANASÍE s.f. 1. Moarte uşoară, fără suferinţă. 2. Provocare de către medic a morţii unui bolnav incurabil. ♦ Sacrificare prin procedee rapide, nedureroase, a animalelor bolnave care nu mai pot fi vindecate. 
  
Eutanasia, uciderea pacientului la cererea sa (sau lăsarea lui să moară) este o problemă etică relativ controversată, implicând oameni bolnavi în fază terminală, cu dureri prea mari, sau lipsiti de posibilitatea de a duce o viată la standarde acceptabile. 
  
Eutanasia este actiunea prin care, intr-un mod nedureros, se suprima viata unei persoane a carei suferinta grea si prelungita, este considerata iremediabila.Puterea de decizie trebuie sa apartina bolnavului, rudelor sau medicului.Acest cuvant, “euthanasia”, e de provenienta greaca, face referire la o moarte usoara, frumoasa. “eu” – bine, “thanatos” – moarte. 

"Fie ca este activa sau pasiva, eutanasia ramane un act impotriva lui Dumnezeu. Omul nu poate atenta nici la viata lui, nici la viata vreunui semen de-al sau pentru ca, in ultima instanta, aceasta inseamna atentat la suveranitatea lui Dumnezeu.
 
Pentru a concluziona, putem spune ca reactiile si atitudinile cu privire la eutanasie, fac din aceasta un subiect controversat in lumea larga. Conform religiei, eutanasia contravine poruncii “Sa nu ucizi!” , iar medicii o vad ca curmare a unei suferinte, care ar duce la moarte inevitabil.
Parerea poate fi subiectiva in cele mai multe cazuri, in functie de persoana si de cazul in care, putem vedea in eutanasie o varianta pentru nevoile celui in cauza. 
  
Semneaza petitia impotriva eutanasierii aici: http://www.fnpa.ro/petitie/









 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu